• 030-2891069
  • info@fysiotherapievandiepen.nl

Irene Nienhuis

Huid- en oedeemtherapeut

Ik ben Irene Nienhuis, huid- en oedeemtherapeut en sinds april 2020 werkzaam bij Praktijk van Diepen. De afgelopen jaren heb ik onder andere in het Gezondheidscentrum Kanaleneiland gewerkt en verder bij verschillende praktijken in de eerste- en tweede lijnszorg.

Ik heb in die jaren meerdere behandelmogelijkheden binnen mijn vakgebied uitgeoefend, zoals laser- en acnetherapie, maar ook vele elastische kousen in omgeving Almere en Utrecht aangemeten. Bij van Diepen zal ik mij allereerst op de oedeemtherapie richten, welke ook TEK (therapeutisch elastische kousen) en littekentherapie omvat.

Meer informatie hierover is te vinden op de website.

Huid- en oedeemtherapeuten vallen onder artikel 34 van de wet BIG (Wet op de Beroepen in de individuele gezondheidszorg). Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en sta ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor paramedici (KP). Om mij zo breed mogelijk te blijven ontwikkelen op mijn vakgebied volg ik jaarlijks cursussen en congressen zodat ik optimale zorg kan blijven leveren.

Huidtherapie is een heel dankbaar beroep met klachten, of hulpvragen die heel divers en persoonlijk zijn. Ik probeer mij te verplaatsen in de client, waarbij we samen kijken naar de beste oplossing. Ik vind het erg leuk om multidisciplinair te kunnen werken op bijvoorbeeld het gebied van oedeembeheersing. Naast het optimaliseren van de huid- of vaatfunctie vind ik het ook belangrijk om de buitenkant van de huid te verbeteren. Ik zie ernaar uit om deze kant van de huidtherapie bij van Diepen uit te breiden zodat we in de toekomst meerdere huid behandelingen kunnen bieden.

 

Heeft u huidvragen of klachten? Ik begeleid u graag om gezamenlijk tot het gewenste resultaat te komen!

Julianaweg 311, 3523 XC UTRECHT (HOOGRAVEN) – Tel: 030-2891069 – Fax: 0850660295 – E-mail: info@fysiotherapievandiepen.nl

Inschrijven voor Gratis Tips en Oefeningen:

Praktijk Van Diepen