• 0302891069
  • info@fysiotherapievandiepen.nl

Bekkenbodem, Bekkenpijn, Incontinentie, Darmproblematiek

 

Bekkenbodem therapie

Het bekken kent helaas vele problemen. Het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren kan allerlei vervelende gevolgen hebben. Een van de bekendste gevolgen is het hebben van ongewild urine verlies, te weten stress-urine-incontinentie.

Door het leren bewust uw bekkenbodemspieren aan te spannen en te ontspannen. En door het geven van informatie en advies met betrekking tot ademhaling, houding en beweging, drinken en toiletgedrag, kunt u er samen met een fysiotherapeut wat aan doen.

Bekkenbodemproblemen bij kinderen

Er zijn veel kinderen die last hebben van plas en poepproblemen. Kinderen tussen 4 en 18 jaar kunnen bij ons terecht na verwijzing door een huisarts of specialist.

Veel voorkomende problemen zijn:

  • Bedplassen
  • Natte broeken overdag
  • Obstipatie/ moeilijk kunnen poepen
  • Niet kunnen ophouden van je plas
  • Broekpoepen

 

De behandeling zal o.a. bestaan uit: Het geven van uitleg en adviezen voor ouder en kind. Bijhouden van een plas- en poepdagboekje. Oefeningen doen om bewust te worden van het gevoel van aandrang, de juiste toilethouding en hoe je de spieren, waarmee je plas en poep ophoudt, kunt aan- en ontspannen. Dit zijn de bekkenbodemspieren.

Dit alles gebeurt onder begeleiding van een bekkenbodemtherapeute die gespecialiseerd is in het behandelen van kinderen.

Bekkenpijn

Bekkenpijn is een klacht die veel voorkomt tijdens en/of na de zwangerschap. Door hormoonveranderingen in het lichaam worden de banden van je bekken slapper. Dat moet ook om je kindje de ruimte te geven bij de bevalling. Soms verslappen de banden zonder dat de spieren dit kunnen opvangen zodat de botdelen meer bewegen dan nodig is. Onderin de rug, of precies op het schaambeen kan dit zeer pijnlijk zijn.

Uw fysiotherapeut kan: Informatie geven over de oorzaak van uw klachten, pijn verminderen, spierkorset trainen, houdings- en bewegingsadviezen, hulpmiddelen adviseren of stabiliserend tapen.

Anne Dijkstra

Staat klaar om u te helpen!

Maak een afspraak

Julianaweg 311, 3523 XC UTRECHT (HOOGRAVEN) – Tel: 0302891069 – Fax: 0850660295 – E-mail: info@fysiotherapievandiepen.nl

Inschrijven gezondheids- en beweegtips

Praktijk Van Diepen