• 030-2891069
  • info@fysiotherapievandiepen.nl

Bekkenbodemproblemen bij kinderen

Er zijn veel kinderen die last hebben van plas en poepproblemen. Kinderen tussen 4 en 18 jaar kunnen bij ons terecht na verwijzing door een huisarts of specialist.

Veel voorkomende problemen zijn:

  • Bedplassen
  • Natte broeken overdag
  • Obstipatie/ moeilijk kunnen poepen
  • Niet kunnen ophouden van je plas
  • Broekpoepen

De behandeling zal o.a. bestaan uit: Het geven van uitleg en adviezen voor ouder en kind. Bijhouden van een plas- en poepdagboekje. Oefeningen doen om bewust te worden van het gevoel van aandrang, de juiste toilethouding en hoe je de spieren, waarmee je plas en poep ophoudt, kunt aan- en ontspannen. Dit zijn de bekkenbodemspieren.

Dit alles gebeurt onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van kinderen.

Bekkenpijn

Bekkenpijn is een klacht die veel voorkomt tijdens en/of na de zwangerschap. Door hormoonveranderingen in het lichaam worden de banden van je bekken slapper. Dat moet ook om je kindje de ruimte te geven bij de bevalling. Soms verslappen de banden zonder dat de spieren dit kunnen opvangen zodat de botdelen meer bewegen dan nodig is. Onderin de rug, of precies op het schaambeen kan dit zeer pijnlijk zijn.

Uw fysiotherapeut kan: Informatie geven over de oorzaak van uw klachten, pijn verminderen, spierkorset trainen, houdings- en bewegingsadviezen, hulpmiddelen adviseren of stabiliserend tapen.

    

Yvonne Mandemaker

Staat klaar om u te helpen!

Maak een afspraak

Anne Dijkstra

Staat klaar om u te helpen!

Julianaweg 311, 3523 XC UTRECHT (HOOGRAVEN) – Tel: 030-2891069 – Fax: 0850660295 – E-mail: info@fysiotherapievandiepen.nl

Inschrijven voor Gratis Tips en Oefeningen:

Praktijk Van Diepen