• 030-2891069
  • info@fysiotherapievandiepen.nl

MEDISCHE FITNESS

Sporten is gezond, maar vraagt soms een stukje extra begeleiding. Denk bijvoorbeeld maar aan mensen met diabetes, hartfalen, longziekten, gewrichtsklachten of blessures. Voor deze mensen is sporten net zo belangrijk als voor ieder ander, maar het is wel belangrijk om op een verantwoorde manier te sporten. Bij de medische fitness is een fysiotherapeut aanwezig die u extra begeleiding kan geven tijdens het sporten. Uw fysiotherapeut kan: informatie geven over de juiste manier van trainen, een (aangepast) trainingsschema maken en u verder helpen bij het herstellen/aansterken.

 

Anne Dijkstra

Staat klaar om u te helpen!

 

 

SPORTFYSIOTHERAPIE

De sportfysiotherapie onderscheidt zich van de fysiotherapie door het hogere einddoel dat men nastreeft. We proberen de sporter zodanig te behandelen en te begeleiden, dat hij weer volledig op wedstrijdniveau kan presteren, ongeacht of dit het niveau van een recreant of wedstrijdsporter is.

Behandeltechniek
Onder begeleiding gaat de sporter actief aan zijn herstel werken. Er worden oefenschema’s opgesteld en uitgevoerd die passen bij de specifieke bewegingen van zijn sport, met het doel een hogere belastbaarheid van het geblesseerde lichaamsdeel te bereiken. Tijdens de herstelfase wordt advies gegeven over de algemene trainingsopbouw en de training na de blessure.

Preventie 
Bij het begin van de behandeling proberen we de oorzaak van de blessure te achterhalen: trainingsarbeid, techniek, bewegingsbeperkingen, spierverkortingen, schoeisel. Uit dit gegeven kunnen we preventieve maatregelen nemen. Ook belangrijk is het om te leren luisteren naar signalen van het lichaam tijdens en na het sporten .

 

HARDLOOPTRAINING

Twee keer per jaar organiseert Praktijk Van Diepen een cursus looptraining, een keer in het voorjaar (april / mei) en een keer in het najaar (september / oktober).

De cursus is bedoeld voor beginnende lopers en wordt gegeven door een fysiotherapeut gespecialiseerd in sport. De cursus duurt 6 weken en uiteindelijk doel van de cursus is om een ieder op zijn of haar niveau goed en verantwoord te leren hardlopen. In die zes weken traint men naar een uiteindelijke duurloopprestatie toe van 15 (beginner1), 30 (beginner2) of 60 minuten (gevorderde beginner). Daarnaast wordt aandacht gegeven aan techniek, materiaal, intervaltraining en voeding. Kortom, alles wat u nodig heeft om verantwoord aan het hardlopen te gaan!
De kosten bedragen 70 euro.

Interesse? Stuur een email naar de praktijk ( info@fysiotherapievandiepen.nl ) of geef je telefonisch op (030-2891069).

 

FITHEIDSSCAN

Bij Praktijk Van Diepen kunt u ook terecht voor een eenmalige fitheidsscan, waarbij uw hartslag, bloeddruk, gewicht, vetpercentage, BMI en uw conditie d.m.v. een conditietest worden worden gemeten. Daarna ontvangt u een vrijblijvend advies. Kosten: 30 euro per scan.

 

Bram van Schaik

Staat klaar om u te helpen!

 

 

OEFENTHERAPIE BIJ DIABETES

In Nederland zijn er momenteel ruim 1.000.000 mensen met diabetes. Negentig procent van de diabetespatienten heeft diabetes type 2. Dit wordt ook wel ouderdomsdiabetes genoemd.

Bij diabetes wordt het glucosegehalte (suiker) in het bloed niet goed gereguleerd. Meestal is dit te hoog. Dit komt doordat er te weinig insuline wordt aangemaakt en/of de lichaamscellen ongevoeliger zijn geworden voor insuline. Insuline zorgt ervoor dat glucose uit het bloed wordt gehaald en naar de lichaamscellen wordt getransporteerd. Hier is het nodig voor de energielevering.

Uit onderzoek is gebleken dat regelmatige, lichamelijke inspanning een betere glucoseregulatie tot gevolg heeft. Hierdoor kan de medicatie eventueel omlaag en wordt de kans op complicaties kleiner. De kwaliteit van leven verbetert. Onze fysio kan u hierbij begeleiden.

 

Maak een afspraak

Julianaweg 311, 3523 XC UTRECHT (HOOGRAVEN) – Tel: 030-2891069 – Fax: 0850660295 – E-mail: info@fysiotherapievandiepen.nl

Inschrijven voor Gratis Tips en Oefeningen:

Praktijk Van Diepen