• 030-2891069
  • info@fysiotherapievandiepen.nl

“Kinderen hebben de meeste behoefte aan liefde en aandacht wanneer hun gedrag daar het minst aanleiding toe geeft.”
Uit: De taal van huilen, van Althea Solter

Soms zit je als kind niet lekker in je vel. Je voelt je boos of verdrietig of je hebt een gevoel van binnen dat je niet goed kan verwoorden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het op school niet lekker loopt of dat er thuis problemen zijn. Als kind weet je niet altijd hoe je dit moet verwoorden of uiten. Dit kan dan in contacten met anderen zichtbaar worden, dat het bijvoorbeeld stroef verloopt. Als ouders wil je graag dat je kind blij, vrolijk en gelukkig door de wereld gaat en zich lekker ontwikkelt. Soms is er een stagnatie in deze ontwikkeling en kan het zijn dat je kind wat begeleiding nodig heeft. Haptotherapie kan daar wellicht bij helpen. Deze therapievorm laat kinderen stilstaan bij wat ze voelen en ervaren en wat zij nog meer in huis hebben. Waardoor ze zich weer verder kunnen ontwikkelen en groeien op hun eigen tijd en eigen manier. Door middel van het voeren van gesprekjes, spelvormen en aanraking wordt de therapie vormgegeven. Je kind kan zich het beste ontwikkelen in een vertrouwde, affectieve en veilige omgeving dat meestal het eigen gezin is. Daarom neem je als ouder ook deel aan de behandeling. Kinderhaptotherapie heeft als doel het verbeteren of het herstellen van het invoelende en affectieve contact tussen ouder en kind.

Haptotherapie houdt zich bezig met hulpvragen die voortkomen uit een verstoring van het evenwicht tussen denken en voelen. Het leven is intensief en vraagt veel van mensen. Dit beïnvloedt ons welzijn. Haptotherapie beoogt eerst het contact met jezelf en vervolgens met anderen om je heen te herstellen, de relatie staat centraal.

Wanneer haptotherapie voor kinderen?
Kinderhaptotherapie is voor jonge kinderen en pubers

Indicaties:

  • Kinderen die last hebben van de scheiding van hun ouders
  • Kinderen die zich weinig bewust zijn van hun eigen lijf en hun gevoel en hiermee moeite hebben dit te herkennen en te verwoorden
  • Bij gepest worden of zelf pesten
  • Last hebben van slaapproblemen
  • Kinderen die onzeker, (faal)angstig en/ of weinig zelfvertrouwen hebben
  • Bij bedplassen
  • Kinderen die concentratieproblemen en/ of gedragsproblemen hebben
  • Moeite hebben met het leggen van (sociale) contacten
  • Lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak

Mocht het nodig zijn dan werk ik samen met anderen disciplines zoals de huisarts, kinderpsycholoog of kinderfysiotherapeut dit ten alle tijden met toestemming van ouders en kind.

Tarieven:
Een behandeling voor kinderhaptotherapie kost 87,00 euro per consult (45 – 60 minuten). Kinderhaptotherapie valt onder de alternatieve geneeswijzen en zit in het aanvullende zorgverzekeringspakket.

Floor van Diepen

Staat klaar om uw kind te helpen!

Maak een afspraak

Julianaweg 311, 3523 XC UTRECHT (HOOGRAVEN) – Tel: 030-2891069 – Fax: 0850660295 – E-mail: info@fysiotherapievandiepen.nl

Inschrijven voor Gratis Tips en Oefeningen:

Praktijk Van Diepen